Taxa de participare nu este rambursabila in caz de retragere anuntata dupa data de 10 octombrie sau in caz de neparticipare.
Argument pentru Conferinta "Povesti ale doliului si melancoliei", Bucuresti
<p>Cu totul neaşteptat, în intervalul dintre două şedinţe, în cursul primelor luni ale curei psihanalitice, David şi-a pierdut sora, moartă în urma unei supradoze. Câteva luni mai târziu,îi moare mama de cancer: aceeaşi boală care îi răpise tatăl, cu patru ani în urmă. Doliile actuale distrug capacitatea de elaborare psihică a pierderii şi răceala, indiferența melancolică maschează suferinţa, durerea, tristeţea; doliul şi melancolia se întrepătrund. În acest context, am ales să prezint travaliul doliului celui mai apropiat de procesul acestei cure analitice.Vreau să ilustrez travaliul elaborativ al Eului inconştient, pornindde la o imagine, medalionul lui Freud, pe care îl am la mine pe birou, și mergând către travaliul visului. Travaliul psihic al pierderii, aşa cum este el realizat învis, transformă absenţa, vidul, "faptele concrete" în experienţă emoţională şi în noi forme deexprimarea doliului.Așadar, a visa moartea şi durerea protejează împotriva imensităţii suferinţei melancolice şi permite elaborarea urii, a sentimentelor inconştiente deculpabilitate, a idealizării narcisice. Travaliul analitic şi transferul se organizează în jurul viselor; visul şi transferul fac posibil travaliul doliului. Îndrăznesc să cred că povestea analitică ţesută între David şi analistul său vorbește, în egală măsură, atât despre dificultăţile, cât şi despre calităţile legăturii transferenţiale; introiectarea acesteia din urmă permite pierderea obiectului transferenţial şi investirea unui obiect nou al iubirii.</p>
Share this post on:
Obiective Turistice Bucuresti
Palatul Parlamentului (Casa Poporului)
Clădirea Palatului Parlamentului măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. Constructia, ale carei lucrari au demarat în iulie 1984, este structurata pe 6 niveluri si împartita în 21 de corpuri. Ea cuprinde o uriasa împletitura de sculpturi monumentale, ipsoserii aurite, pardoseli decorative, tavane dantelate, brocarturi, tapiserii si covoare grele, toate într-un sir de saloane, galerii, sali fastuoase, holuri si sali de dimensiuni generoase, care se desprind sau se unesc simplu, coplesitor si armonios. Marmura de Ruschita îsi trimite reflexele din pardoseli, din coloane, din pereti si din plafoane.
Ateneul Roman
Ateneul Român este o sală de concerte din Bucuresti, situată pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu. Clădirea, care este realizată într-o combinație de stil neoclasic cu stil eclectic, a fost construită între 1886 si 1888, după planurile arhitectului francez Albert Galleron.
Arcul de Triumf
Arcul de Triumf este un monument dedicat unificării tuturor teritoriilor româneşti si se impune la loc de cinste printre monumentele care consfinţesc participarea României la primul război mondial de partea Aliaţilor, la finalul căruia toate teritoriile locuite de Români s-au găsit pentru prima dată reunite la un loc.