Susann Heenen-Wolff este psihanalist, fost formator analist al Societății belgiene de psihanaliză (IPA), profesor de psihologie clinică la Universitatea din Louvain. A primit Premiul Hayman al IPA pentru munca de cercetare privind trauma pe termen lung la foști copii evrei ascunși. Numeroase publicații (cărți și articole) în engleză, franceză și germană.

 

François Richard, născut la Paris în 1949, practică psihanaliza, dar și psihoterapia psihanalitică, precum și supervizarea. Este membru formator al Societății Psihanalitice din Paris, precum și profesor emerit de psihologie clinică la Universitatea Denis Diderot-Paris VII. În ultimii zece ani propune ipoteze cu privire la transformările psihice la locul de muncă în lumea actuală: crize de sexualitate și identificări de gen, noi forme de disconfort în cultură, prin care introduce reflecții asupra tehnicii psihanalitice. Astfel, cele două cărți ale sale publicate în 2011 „L'actuel malaise dans la culture” și „La Rencontre psychanalytique” (tradus în italiană), articolul său „Le surmoi perverti” (Revue française de psychanalyse, 2017/2) și alte contribuții publicate în Gândind, visând și adolescența (cu privire la căsătoria între persoane de același sex, relația dintre psihoză și statele limită sau terorism), precum și capitolul său despre pornografia pe internet în „Ce a devenit sexualitatea?” (2018, editat de J. Schaeffer), sunt adesea discutate între psihanaliști. Toate aceste cercetări culminează cu raportul său „Bisexualitate, incest și moarte” la Congresul Psihanaliștilor de Limbă Franceză (CPLF) din 2019 privind „bisexualitatea, sexualitățile și genurile”, a cărui versiune revizuită apare în Revue française de psychanalyse 2019/5. În prezent, lucrează la noțiunea de fake atât în ​​cultură, cât și în viața psihică, ceea ce duce la o reproblematizare a categoriilor de perversiune și paranoie.

Brîndușa Orășanu este psihanalist, membru titular formator al Societăţii Române de Psihanalizǎ-IPA, doctor în Psihopatologie fundamentală şi Psihanalizǎ al Universitǎţii Paris 7-Diderot, conferenţiar la Universitatea Titu Maiorescu, cercetător asociat al CRPMS-UFR Etudes Psychanalytiques – Univ. Paris Diderot şi al Unităţii transversale de cercetǎri în Psihogenezǎ şi Psihopatologie – Univ. Paris 13. Fost director al Revistei Române de Psihanaliză. Ultimele articole publicate: «Le cynisme, messager hâtif de Thanatos»,Revue Belge de Psychanalyse, 74, 2019;«Œedipe sauvage, fantasme rassurant»,Revue française depsychanalyse, 5, 2019; «Revelations.The Wild DuckversusHamlet»,Romanian Journal ofPsychoanalysis, 1, 2020.

 

Ronny Jaffè este formator analist al Societății Psihanalitice Italiene și al IPA. Este președinte al Centrului de Psihanaliză milanez C. Musatti din 2016. A fost fost vicepreședinte al Federației Europene de Psihanaliză (2007-2011). A fost membru al Comitetului Etic al IPA. (2012-2019). A fost membru al consiliului de administrație al Revistei italiene de psihanaliză. În trecut a lucrat mai mulți ani în serviciul de psihiatrie și în Serviciul de neuropsihiatrie infantilă ca psihoterapeut individual și de grup (am o pregătire la Institutul italian de psihanaliză de grup având la bază gândirea bioniană). A publicat mai multe lucrări despre psihanaliza individuală și de grup și a fost co-editor al cărții „Caos, labirinto, villaggio”; cartea tratează teoria și tehnica psihanalizei de grup a copiilor. Este membru al grupului milanez pentru traume colective și a prezentat mai multe lucrări pe această temă. în diferite Conferințe. Este co-editor al cărții Beginning analysis și a participat la grupul Federației Psihanalitice Europene privind inițierea psihanalizei timp de zece ani.

Bogdan Sebastian Cuc este psiholog, psihanalist cu practică privată constantă din 2003, doctor în Psihanaliză al Universității Paris 13. Pe lângă practica psihanalitică profesează ca formator și supervizor profesional pentru specialiști din domeniul protecției copilului. Bogdan Sebastian Cuc este membru titular al Societății Române de Psihanaliză, membru al Comitetului Științific al Societății Române de Psihanaliză, membru al Comitetului de Etică al Societății Române de Psihanaliză, Vicepreședinte al Fundației Internaționale pentru Copil și Familie, Președinte al Asociației Supervizoriilor din România, Vicepreședinte al EURODIR (rețea europeană de instituții de formare în domeniul social).

 

Andrea Sabbadini este membru al Societății Psihanalitice Britanice, lector onorific senior (UCL), fost secretar onorific și director de publicații. Lucrează într-un cabinet de practică privată, în Londra, curator al Muzeului Freud, membru în Comitetul IPA pentruPsihanaliză și Cultură, director alFestivalului European de Film și Psihanaliză.